,

ENDELIG ER SOMMEREN HER!

Med varme sørlige vinder, sol og antageligvis også litt vestlandsregn. Sommeren er en fin tid for å være sammen med venner og kjente. Vi samles rundt bordet i hagen eller på terrassen. Sommerens smaker vekker gode minner for mange, og det har vi tatt med oss når vi nå har komponert vår fjerde meny i år.

Her på 1877 lar vi oss inspirere av årstiden og setter sammen en frisk meny med spennende smaker fra lokale produsenter og bønder. Sjøkreps, fra vårlokalhelt i Bøvågen, serveres med jordskokk, gremolata med ramsløk og salat av frise, cress og reddiker. Fjellørret, fra Tyssedal i Hardanger, serveres med lun urtemayonaise, nepe og brokkolini. Lettrøykte nypoteter med røykt smør, fritert rugbrød, sprøtt bacon og fløte-bacon sjy, fra Anders og hans ullgriser på Tveita gard på Voss. Kalv coulotte som kokes souvide og serveres med smørsaus med kapers, som kokes med sommerøl og eplemost, samt sommerkål og asparges blanchert og varmet i smør. Til slutt finner dere Rabarbra med gin, fersk ostekrem med brunt sukker fra Bente i Samnanger, is, valnøtter, bringebærmousse og rabarbrakompott.

Nå har vi også gleden av å ønske dere velkommen til Veranda 1877, vår nye uteservering i Bergen. Vi holder åpent tirsdag til lørdag når været tillater det.

Hjertelig velkommen hjem til oss – og riktig god sommer!
Hilsen gjengen på 1877