,

En smak av vår…

Våren har sprunget og etter en lang vinter føles det som om 17. mai kom raskere enn noen gang tidligere. Uteserveringen vår, Veranda 1877, har åpnet for sesongen og neimen føles det ikke som om sommeren er på vei også. Bergen by blomstrer, og bader i sol. Å være kokk når det nå spirer og gror i hver krik og krok er magisk! I grunnen burde vi kokker fått utlevert en ekstra dag i uken utelukkende til sanking og høsting i skogen. Reker, tomater og ferskost fra «der ingen skulle tru at nokon kunne bu» er første rett ut. Deretter kommer svartkjeften fra Bøvågen, kanskje bedre kjent som lysing. Tilbehør er sommerkål og surmelk. Leif på Radøy leverer kompromissløs kvalitet fra småbåtflåten i Hordaland. Evelyn leverer årets kje, som har beitet på Gullbrå. Sammen med kjeet serverer vi ramsløk, potetklimper  og persillerot. Fra og med 17. mai er den norske aspargesen på plass i menyen. Med den på tallerkenen får dere også små egg og sprøtt brød.  Jordbær, rabarbra og bringebær kommer også inn dørene litt hipps om happ. Sammen med lakris og mandler er det endelig norsk søt sommer…ehm, vår!