Bergen Vinfest

Restaurant 1877

Restaurant 1877 er en del av Bergen Vinfest 2024. Velkommen innom restauranten torsdag 02.05 – lørdag 04.05, på noen deilige smaksopplevelser.

Torsdag 02.05

Vi er et av de mange serveringsstedene som du får besøke som passasjer på årets Vintog. Les hva arrangeøren selv sier om årets event:

«Hjertelig velkommen til Bergen Vinfest og vintoget 2024.

Som vanlig tar toget deg innom seks forskjellige serveringssteder der du på hvert sted får oppleve en deilig matrett i miniatyr sammen med en vin som passer.

Enten vinprodusent, importør, vinkelner eller innehaver vil på hvert sted stå klar for å ønske deg velkommen og fortelle litt om maten og vinen som serveres.

Oppmøte for vintoget er kl. 17.00 i Grieghallen. Her blir det felles start, aperitiff og møte med resten av tog-gjengen din. Se etter vognfører med skilt med navn på stedet der du kjøpte billetten.

Billetten inkluderer smakeglass til odel og eie, aperitiff, seks forskjellige vin- og matkombinasjoner og adgang til etterfesten.»

Fredag 03.05

Take over med Dr. Bürklin-Wolf på 1877

 Vi får besøk av Nicola Livelli fra Weingut Bürklin-Wolf på 1877. Han blir med i service og skjenker Cru viner fra Pfalz, Tyskland.

 Dr Bürklin-Wolf er den største vineiendommen i Tyskland. De har tilpasset seg Cru-konseptet og lager kun en vin fra hver vinmark.

Familien holder hus i Wachenheim i Pfalz og eiendommen de tok over på slutten av 90-tallet, ble etablert på 1500-tallet. I 1995 besluttet de seg for å distansere seg fra dagens tyske klassifikasjonssytem til fordel for en fransk orientering. De deler inn vinmarkene sine i grand cru, premier cru og village.

Produsenten praktiserer i dag biodynamiske metoder i produksjonen. Kombinasjonen av naturlige lave avlinger, egen gjærsopp fra vinmarkene og lav intervensjon i vinifikasjon gjør at vinene deres får et med mest mulig distinkt og individuelt preg av høyeste kvalitet.

Arrangementet starter kl. 18.

Vinene:

1.

Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling trocken

 Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling trocken Magnum

2.

Bürklin-Wolf Gaisböhl G.C. Riesling 2021

Bürklin-Wolf Gaisböhl G.C. Riesling Magnum 2021

3.

Bürklin-Wolf Reiterpfad G.C. Riesling 2021

Lørdag 04.05

Take over med Niklas fra Vininor på 1877 – Classic Wines

Våres kjære venn fra Vininor, Niklas Jonasson, kommer og leker med oss. Han tar med seg “Nye-Tyskland” og vil vise frem tre fremadstormende, unge vinmakere fra Rheinhessen.

Niklas tar med seg viner fra Marto Wines, Heiligenblut og Carsten Saalwächter. De er alle rett over 30 år gamle, men deres røtter går dypt og dette er produsenter som vi gleder oss å følge videre.

Denne kvelden har vi laget en vinpakke som er  litt utenom det vanlige, hvor vi vil sette viner opp mot hverandre og utfordre sansene.

Arrangementet starter kl. 18.